Η Περιοχή

ΣΕΡΝΙΚΑΚΙ

Βρίσκεται μέσα σχεδόν στον ονομαστό ελαιώνα της Άμφισσας και απέχει από τη θάλασσα της Ιτέας περί τα 7 χιλιόμετρα. Σήμερα έχει 300 περίπου κατοίκους, αλλά προπολεμικά, που ήταν πολύ πλούσιο χωριό αλλά και μέχρι τα μέσα της δεκαετίας του '70 αριθμούσε περί τους 800 - 1.000 κατοίκους.

Περισσότερα...

ΑΜΦΙΣΣΑ

Η πόλη της Άμφισσας είναι αρκετά μικρή και άνετη. Κύριο αξιοθέατο που δεσπόζει στην πόλη είναι το Κάστρο των Σαλώνων ή Κάστρο της Ωριάς. Σάλωνα ήταν ένα από τα ονόματα της Άμφισσας, προέρχεται πιθανότατα από παράφραση είτε της Θεσσαλονίκης είτε λόγω των αλωνιών.

Περισσότερα...

ΔΕΛΦΟΙ

Οι Δελφοί, με πληθυσμό 1500 κατοίκους, είναι ένα από τα ωραιότερα και επιβλητικότερα τοπία της Ελλάδας. Ο ομφαλός της Γης, σύμφωνα με την αρχαία παράδοση.

Περισσότερα...

ΙΤΕΑ

Η Ιτέα, σύγχρονη, όμορφη, ζωντανή πόλη, έτοιμη να σας προσφέρει ξεγνοισιά και μαγευτικά βράδια στις πλακόστρωτες παραλίες της με θέα τον Κορινθιακό Κόλπο. Στην Ιτέα ανήκει και η αρχαιότατη πόλη της Κίρρας.

Περισσότερα...

ΓΑΛΑΞΙΔΙ

Το ιστορικό Γαλαξείδι χαρακτηρίζεται σαν αρχοντικό, γραφικό, περήφανο και καμαρώνει δυτικά του Κρισαίου Κόλπου με 1400 κατοίκους κτισμένο στη θέση της αρχαίας πόλης Οιάνθεια (ή στο Χάλαιον κατ'άλλους).

Περισσότερα...

ΑΡΑΧΩΒΑ

Η Αράχωβα βρίσκεται στον Παρνασσό, στη νότια πλευρά του και ανήκει διοικητικά στη Βοιωτία. Βρίσκεται στο αρχαίο μονοπάτι που χρησιμοποιούσαν οι προσκυνητές για να πάνε στους Δελφούς. Οι περισσότεροι την επισκέπτονται λόγω της γειτνίασης με το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, τους Δελφούς, ενώ τα τελευταία χρόνια θεωρείται η «Μύκονος του χειμώνα», λόγω των πολλών ανάλογων κέντρων διασκέδασης.

Περισσότερα...