Δραστηριότητες

ΑΝΑΡΡΙΧΗΤΙΚΟ ΠΕΔΙΟ "ΠΟΡΤΕΣ"

Το αναρριχητικό πεδίο στην Άμφισσα στην περιοχή Αγ. Κωνσταντίνος-«Πόρτες» είναι ένα νέο, όμορφο και πολύ ευχάριστο πεδίο για όλους, με τέσσερα πεδία που περιλαμβάνουν μέχρι και 29 διαδρομές που σε προτρέπουν να γνωρίσεις την αναρρίχηση τόσο σαν άθλημα όσο και σαν αναψυχή.

Περισσότερα...

ΠΟΔΗΛΑΣΙΑ

Για τους λάτρεις της φύσης και της ποδηλασίας, το χωριό και όλη η τριγύρω περιοχή προσφέρεται για όμορφες αποδράσεις. Ξεκινώντας από την πρωτεύουσα του νομού, την Άμφισσα, με ένα ποδήλατο πολύ εύκολα μπορείς να γνωρίσεις όλη την πόλη και τα περίχωρα.

Περισσότερα...

ΣΚΙ

Ο Παρνασσός είναι από τα ομορφότερα βουνά της Ελλάδας, κατάφυτο από Κεφαλονίτικα έλατα με πυκνή βλάστηση και σπάνια φυσική ομορφιά που γοητεύει τον επισκέπτη όλο το χρόνο. Στο βουνό αυτό λειτουργεί από Δεκέμβριο έως αρχές Μαΐου, σε υψόμετρο 1.600-2.250 μέτρα, στις τοποθεσίες Κελάρια και Φτερόλακκα, το Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, το μεγαλύτερο και αρτιότερα οργανωμένο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας μας.

Περισσότερα...

ΟΡΕΙΒΑΣΙΑ

Ο Παρνασσός, η Γκιώνα και τα Βαρδούσια είναι από τα πιο όμορφα και πρόσφορα βουνά της Ελλάδας, για τους φίλους της ορειβασίας και πεζοπορίας. Διασχίζονται δε από το Ευρωπαϊκό μονοπάτι Ε4. Η διαμονή των ορειβατών γίνεται στα ορειβατικά καταφύγια.

Περισσότερα...

VAGONETTO

Το Μεταλλευτικό Πάρκο Φωκίδας – Vagonetto είναι ένα θεματικό πάρκο, μοναδικό στον ελληνικό χώρο και βρίσκεται στο διάσελο Γκιώνας και Παρνασσού, στο 51ο χλμ. της εθνικής οδού Λαμίας-Άμφισσας, μέσα στο χώρο των εγκαταστάσεων της S&B Βιομηχανικά Ορυκτά Α.Ε.

Περισσότερα...

ΠΕΖΟΠΟΡΙΑ

Από την ευρύτερη περιοχή των Δελφών διέρχονται 4 μονοπάτια ιδιαίτερης ομορφιάς και ιστορικής αξίας, που δεν χρειάζεται να είναι κανείς... ορειβάτης για να τα περπατήσει. Το καθένα από αυτά προσφέρει στον περιπατητή και φυσιολάτρη ανεπανάληπτες εμπειρίες και οπτικές γωνίες του δελφικού τοπίου που καθηλώνουν και δίνουν ιδιαίτερες στιγμές συγκίνησης.

Περισσότερα...

ΠΑΡΑΛΙΕΣ - ΨΑΡΕΜΑ

Οι παραλίες της Φωκίδας είναι ιδιαίτερα μαγευτικές καθώς βρίσκονται σε κόλπο και περιβάλλονται από βουνά. Οι επισκέπτες μπορούν να τις απολαύσουν καθώς είναι οργανωμένες και με όλες τις ανέσεις. Οι περισσότερες είναι βραχώδεις και άλλες ομαλές αλλά όλες προσφέρονται για θαλάσσια σπορ.

Περισσότερα...

ΑΛΕΞΙΠΤΩΤΟ ΠΛΑΓΙΑΣ

Η Φωκίδα, με τη συγκεκριμένη μορφολογία της, αποτελεί ιδανικό προορισμό για το αλεξίπτωτο πλαγιάς. Η ύπαρξη τόσων ορεινών όγκων, σε συνδυασμό με τη θάλασσα και τη μορφολογία του εδάφους, δημιουργούν εξαιρετικές συνθήκες για ανεμοπορία καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου και όχι μόνο κατά τους θερμούς μήνες.

Περισσότερα...

ΚΥΝΗΓΙ

Τα βουνά της Φωκίδας αποτελούν άριστο βιότοπο για τα άγρια θηράματα, τόσο τα τριχωτά (Αγριόχοιρος, Λαγός) όσο και τα πτερωτά (Ορεινή Πέρδικα, Τσίχλα κ.λπ.), τα οποία οι κυνηγοί μπορούν να κυνηγούν ελεύθερα, όταν και όπου επιτρέπεται το κυνήγι. Εκτός του ελεύθερου κυνηγίου, στη Φωκίδα λειτουργεί και η Ελεγχόμενη Κυνηγετική Περιοχή Παρνασσίδας, που προσελκύει πολλούς κυνηγούς απ' όλη τη χώρα.

Περισσότερα...

ΙΠΠΑΣΙΑ

Στο χωριό μας λειτουργεί ιππικός όμιλος, άρτια οργανωμένος, σε έναν καταπράσινο ιδιόκτητο χώρο! Τα πανέμορφα άλογα, σε συνδυασμό με τους έμπειρους εκπαιδευτές του, θα σας προσφέρουν μια αξέχαστη εμπειρία για μικρούς και μεγάλους.

Περισσότερα...